start     Articole     Despre mine     Contact    

Viata e o uriasa tabla de Go ce iti asteapta in fiecare clipa mutarea.
Florin Bîrleanu

 

De ce Igotopia?

 

Pentru ca cred ca fiecare om merita sa traiasca bucuria unei vieti cu sens.

 

Vad adesea studenti care invata cursuri doar pentru a trece examene, sau fac facultati doar pentru a obtine diplome.

Vad oameni care se duc la serviciu doar pentru a obtine bani.

Vad pensionari care se plictisesc.

Vad tineri care se uita ore in sir la televizor sau pierd jumatate de zi dand “Like” la poze pe Facebook.

 

Toate astea s-ar putea schimba intr-o clipa daca ne-am pune serios o intrebare fundamentala: De ce?

 

De ce sa obtin o diploma inutila, cand pot face ceva ce-mi place cu adevarat, ceva ce ma pasioneaza, ceva ce ma defineste, ceva prin care am reale sanse de a ramane memorabil si de a avea un impact pozitiv asupra lumii?

De ce sa fac o munca ce nu-mi aduce nimic altceva decat un salariu lunar, cand pot face o munca in care sa-mi folosesc punctele forte pentru a face ceva cu adevarat util oamenilor?

De ce sa ma plictisesc sau sa pierd timpul cu lucruri inutile (sau chiar daunatoare), cand sunt atatea lucruri noi si fascinante de descoperit si atatea lucruri frumoase si interesante de construit?

 

Totusi, raspunsul la oricare dintre aceste intrebari este unul greu de imbratisat cu toata inima si de pus in practica incepand din clipa asta.

De ce?

Fiindca implica efort. Orice schimbare este o noua nastere. Si, ca orice nastere, se face cu durere si efort.

 

Din pacate, nu exista nicio scurtatura.

 

Dar ajuta mult sa vezi ce te asteapta dupa aceasta poarta greu de deschis. Si ce poate fi mai atragator decat sa stii in fiecare clipa de ce faci ceea ce faci, sa stii ca te apropii tot mai mult cu fiecare respiratie de lucrurile pe care le doresti cu adevarat, sa simti ca viata ta are sens si sa traiesti clipa de clipa bucuria asta?

 

Daca si tu iti doresti din tot sufletul sa traiesti o viata cu sens si crezi ca fiecare om de pe acest pamant merita asta, atunci iti urez bun venit in comunitatea noastra. Iti astept cu drag comentariile, parerile, criticile si sugestiile. Fiecare dintre noi are propriile talente si abilitati care ne pot fi de mare folos.

 

Cum poti trai chiar acum o viata cu sens?

 

In primul rand redescoperind bucuria de a gandi.

 

Si cum poti face aceasta? Jucandu-te.

Iti propun trei pasi simpli:

1. Invata sa joci Go.   <– uita de zaruri si pacanele

2. Invata sa programezi.   <– si vei scapa brusc de dependenta de jocuri

3. Invata un calculator sa se joace.   <– ba chiar te provoc sa-l inveti sa joace Go

 

Invata. Experimenteaza. Creeaza.

 

Fa astea, si bucuria practic va veni singura. In plus, vei putea in timp contribui intr-un mod personal la a aduce inteligenta artificiala pe noi culmi prin dezvoltarea de instrumente cu ajutorul carora calculatoarele sa poata prelua sarcini umane din ce in ce mai complexe.

Da, poti! Nu lasa pe maine ce poti face azi, si nu lasa pe altii ce poti face tu! 🙂

 

Cand poti incepe?

 

Acum.

 

Scrie-ti, te rog, adresa de email in caseta din partea dreapta si apasa butonul Ma inrolez. (Te asigur ca nu vei primi spam de la mine si ca te vei putea ulterior dezabona oricand daca te razgandesti.) Vei primi pe email un mesaj in care ti se va cere sa iti confirmi adresa (pentru a impiedica inscrierea ta de catre altcineva). Dupa ce faci click pe link-ul din acel mesaj vei deveni abonat in regula si vei primi automat un mesaj de bun venit. OK, ne auzim pe mail!