start     Articole     Despre mine    

Cum sa fiu fericit? (Manual de fericire in 7 lectii)

Esti fericit? Nu trece mai departe pana nu raspunzi la intrebarea asta, te rog. Stiu ca este o intrebare foarte intima si poate ca te-ai blocat cand ai auzit-o. Oricat de greu ti-ar fi sa raspunzi, incearca. Este o intrebare importanta si la fel de actuala oriunde te-ai gasi pe traseul vietii tale.

Dar niciodata aceasta intrebare nu este mai actuala decat ACUM. De ce? Pentru ca viata ta se petrece acum, si nu mai tarziu, maine sau ieri. Pentru ca tot ce faci are ca scop (constient sau nu) fericirea. Si pentru ca fericirea te va face mult mai productiv in tot ceea ce faci (<– vezi ce spune psihologul Shawn Achor despre asta aici).

Iata, in continuare, 7 actiuni care te vor face mai fericit.

 

Lectia 1

Fii recunoscator ca existi. Fii recunoscator ca traiesti. Fii recunoscator ca esti tu. Fii recunoscator ca respiri. Fii recunoscator ca poti sa citesti aceste randuri. Fii recunoscator pentru toate placerile si pentru toate durerile pe care le simti. Fii recunoscator ca poti sa simti.

Lectia 2

Intreaba-te “de ce”. Cu siguranta viata ta are un sens — simti asta, nu? Afla-l cu “de ce”-uri de copil. Intelege-l cu “pentru ca”-uri de batran. Traieste-l cu “asa”-uri de tanar.

Lectia 3

Incepe sa fii fericit de acum. Nu astepta aprobare pentru asta. Nu cere voie. Nu te scuza. Traieste ca tine.

Lectia 4

Indrazneste. Lucrul ala pe care vrei sa-l faci. Stii la ce ma refer. Si stii bine ca te va face fericit. Curaj!

Lectia 5

Bucura-te. Razi in tine. Zambeste din ochi. Misca din urechi. Incordeaza-ti firele de par. Danseaza in gand.

Lectia 6

Indragosteste-te de statistica :-). Certitudinea e doar un caz particular de probabilitate. Realitatea are mult mai multe nuante.

Lectia 7

Ajuta-i pe altii sa fie fericiti. Chiar daca tu nu esti. Fii risipitor cu fericirea — imparte-o cu nepasare in stanga si-n dreapta. Chiar daca tu n-ai de unde da. Daruind, vei dobandi.

 

Lectia 8: Spune-mi-o tu. Abia astept comentariul tau!

P.S.: Aboneaza-te (vezi butonul de inrolare din dreapta sus) si imbarca-te impreuna cu mine intr-o calatorie fascinanta pe valurile fericirii. 🙂

 

Cu drag,

Florin

3 comments
danavaradi1
danavaradi1

cauta motive sa fi fericit chiar daca viata iti da mereu ocazia sa te simti victima....zic eu,  pentru ca "ori ca zici ca poti, ori ca zici ca nu poti...oricum ai dreptate"....zice H. Ford

Healthy Food
Healthy Food

Lecția nr. 8. Caută să fi alături de oameni de treabă, oameni fericiți, optimiști și plini de viață. Atunci când intri într-o comunitate fericită fie ea cât de mică începi să te simți util, complet și cu o stare permanentă de bine. Singurătatea și stările de depresie nu pot fi înlăturate decât cu ajutorul altor oameni mai fericiți, mai buni, mai puternici ca tine. Odată intrat în acel cerc minunat vei crește și tu în ochii tăi și vei fi la rândul tău un exemplu pentru alții. Omul nu e făcut să fie singur pe pământ, e făcut ca să iubească și să fie iubit, să ofere necondiționat, să se bucure cu și prin alții. Altfel, apare depresia.


Healthy Food
Healthy Food

Ai spus cam tot ce se putea spune. Poate cel mult aș adăuga că suntem ceea ce vrem să fim, astfel că nu putem fi fericiți sau triști decât dacă noi alegem să facem asta, doar de noi depinde.