start     Articole     Despre mine    

ABC-ul programarii calculatoarelor (poster)

Vacanta, timp liber, relaxare. Si daca la astea adaugam simulatorul online de aici, ai toate premisele pentru a te putea distra creandu-ti propriul joc.

Pentru a-ti face viata mai usoara (si tie, dar si mie — caci pregatesc niste jocuri noi), am rezumat intr-o singura pagina cartea “Cum programezi un joc de la zero”.

Ai in posterul de mai jos toate caramizile de care ai nevoie pentru a-ti construi jocul. Cu o grafica minimalista — e adevarat — dar adevarata limitare nu o constituie nici ecranul de 10×10 puncte x8 culori, si nici numarul foarte mic de instructiuni disponibile, ci creativitatea personala. (Vrei dovezi? Ai aici un joc de labirint si aici un joc de X&O, ambele construite cu elementele punctate in poster).

In sfarsit, iata posterul:

(^– Click pe el pentru o varianta marita pe care o poti imprima ca sa o ai alaturi pe masa de lucru.)

Pe locuri… gata… start! šŸ™‚

 

P.S.: Poti sa ghicesti ce jocuri iti pregatesc? Lasa-mi un comentariu mai jos.

—————-

Cartea “Cum programezi un joc de la zero” iti prezinta intr-o maniera originala, foarte simpla si atractiva elementele de baza ale programarii calculatoarelor. Acum nu mai ai nicio scuza daca nu stii sa programezi :-).

 

2 comments
MitzaAstefanoaei
MitzaAstefanoaei

De unde as putea cumpara cartea "cum programezi un joc de la zero" fara card?

Trackbacks

  1. […] In continuare ar trebui sa detaliez si mai mult fiecare liniuta. Cat de mult? Pana ajung la nivelul la care detalierea sa contina doar intructiuni permise si corecte. (Vezi in posterul acesta toate instructiunile permise.) […]

  2. […] pe care le-am publicat pana acum pe site. (Mai precis, am programat jocul Snake folosind doar informatiile din posterul de aici.) Daca ai parcus articolul, iti amintesti desigur ca jocului nostru ii lipsea ceva. Azi ii vom da […]