start     Articole     Despre mine     Contact    

Trei tehnici pentru a pacali lenea

Stii cum e sa ai o gramada de treaba de facut, dar atat de putin chef de lucru? Imediat ce te asezi la lucru te apuca o dorinta puternica de a-ti verifica (doar un pic) emailul si/sau contul de Facebook? Iata 3 tehnici de pacalit lenea care la mine functioneaza.

1. Un pic de munca inainte de email.

Inainte de a-ti verifica email-ul sau contul de Facebook, deschide-ti fisierele la care lucrezi (sau intinde-ti hartiile pe masa de lucru). Arunca un ochi peste ele si apuca-te sa scrii doua cuvinte sau sa schitezi o idee.

Insesizabil munca te va acapara si nu vei realiza cum va trece timpul — in mod productiv, si nu irosit citind lucruri care oricum nu te intereseaza cu adevarat si nici nu-ti aduc vreun folos real. Nu te ingrijora — pentru Facebook si email oricand iti va mai ramane suficienta energie. 🙂

2. Nu lucrezi, ci doar arunci o privire.

Nu iti propune sa lucrezi. Creierul lenes te va sabota. Doar uita-te peste ce ai de lucru relaxat. Lasa-ti mintea sa se obisnuiasca cu contextul fara sa o fortezi prea tare. Aloca-ti o perioada importanta de timp pentru a te obisnui cu contextul problemei la care ai de lucrat. Ca un actor care se documenteaza pentru a intra in rol.

3. Planificare inainte de toate.

Prima sarcina de lucru sa-ti fie aceea de a-ti stabili la liniuta sarcinile marunte pe care le ai de facut pentru a-ti realiza proiectul. Cu cat mai precise, cu atat mai bine. Bucuria pe care o vei simti apoi pe masura ce le bifezi ca realizate iti va da energie sa mergi si mai departe, ca intr-n joc ce da dependenta.

 

Lista poate fi completata. Tu ce tehnici de pacalit lenea folosesti? (Lasa-mi un comentariu mai jos.)

 

Loading Facebook Comments ...