start     Articole     Despre mine     Contact    

sensul vietii

Bucuria. In acest cuvant misterios de simplu dar greu de inteles si de trait  se ascunde raspunsul la “de ce”-ul primordial – de ce exist.

De ce mi-a fost oferit acest infiorator de mare dar al existentei?
Ca sa ma bucur.

De ce traiesc?
Ca sa ma bucur.

De ce mor?
Ca sa ma bucur.

De existenta. De viata. De eternitate.

Bucuria este raspunsul. Stii asta, chiar daca nu stii ce inseamna sa te bucuri. O cauti, chiar daca nu stii unde ai putea sa o gasesti. Ti-e dor de ea, chiar daca nu-ti amintesti sa fi cunoscut-o vreodata.

Tot ce vedem in jurul nostru in aceasta minune pe care o numim viata este o cautare continua a bucuriei. Toti oamenii cauta bucuria. Chiar si cei care fac rau altora sau lor insile.

Da, chiar si in cel mai rau dintre oameni e sadit acest misterios dor al bucuriei.

Daca stam sa disecam cu “de ce”-uri de copil orice fapta a oricarui om de pe lumea asta (cu exceptia unor cazuri patologice) vom vedea ca in esenta el face ceea ce face pentru a se bucura. Numai ca cel mai adesea saracul om cauta bucuria acolo unde ea nu este.

O cauta in viciile lui sau o cauta in sfaturile altora. Si o cauta grabit, stressat, obosit, enervat, impulsiv. Si este mereu nemultumit si nerecunoscator.

Cand cauti bucuria nu conteaza atat de mult unde o cauti, cat conteaza cum o cauti.

Bucuria se cauta cu multumire si recunostinta, se cauta in liniste si fara graba. Bucuria se cauta aici, acum.

Caci da, bucuria este aici acum. Iar daca nu o vezi trebuie doar sa iti schimbi “ochelarii”. (Si sa fii tenace si dedicat ca acest micut fara aripi.)

 

Sensul vietii tale care e? 🙂 (ai curajul sa raspunzi lansand un comentariu mai jos?)

Loading Facebook Comments ...