start     Articole     Despre mine     Contact    

fii cel care face jocurile

Incurcati in valurile mereu urgente, ocupate si incarcate ale vietii, ne e foarte usor sa pierdem din vedere faptul ca obiectivul fundamental este bucuria. Ea este, in esenta, mobilul a toata munca, grija si alergatura noastra neintrerupta.

Stiu ca ti-am vorbit in articolele de pana acum despre matematica, Go si programare — trei lucruri pe care poate ca nu iti este usor sa le asociezi cu ideea de bucurie. Dar sper ca am reusit sa-ti transmit macar o nuanta din ceea ce vad eu cand ma gandesc la ele. Si — cel mai important! — sper ca am reusit sa-ti transmit mesajul ca orice lucru, oricat de complicat sau de abstract ar parea la prima vedere, poate ascunde adancuri fascinante. Tot ce iti trebuie pentru a le scoate la lumina este curajul de a folosi intrebarea “de ce?” cu o curiozitate sincera, cu entuziasm si cu dorinta de a invata ca un copil ce abia descopera lumea.

A gandi nu este o corvoada, ci o bucurie.

Pe scurt, mesajul meu este urmatorul:

 

Traieste o viata cu sens, redescoperind bucuria de a gandi.

 

OK, dar cum te poti bucura acum? Jucandu-te. Si ce joc poate fi mai tare decat acela de a-ti construi propriul joc?

Nu te-ai saturat sa joci jocurile altora? Nu te-ai saturat sa primesti mereu doar ceea ce ti se da? Nu ai vrea sa faci ceva mai tare decat tot ce exista in prezent?

Nu ai vrea sa fii un zeu intr-un univers virtual in care poti crea viata, inteligenta, orice?

 

Ei bine, vestea buna e ca se poate.

 

Orice idee pe care o ai poate fi o mina de aur. Tot ce iti mai trebuie e abilitatea de a-ti pune in practica aceste idei.

Nu lasa acest detaliu minor sa-ti stea in cale.

Poate nu ti-a trecut niciodata prin minte faptul ca TU ai putea face un joc pe calculator. Esti doar un gamer, credeai. Jocurile sunt niste lucruri foarte complicate, pe care trebuie sa ti le faca altii. Iar tu nu poti face altceva decat sa joci ceea ce ti se ofera.

 

FALS!

 

Oricine poate crea un joc. Tot ce iti trebuie cu adevarat este creativitate, logica si dispozitia de a invata mereu lucruri noi. Daca ai astea, eu te pot ajuta cu restul.

Abia astept ziua in care vei zice cu entuziasmul celui care a creat ceva de care e mandru: “Aveai dreptate, Florin! Iata ce joc am facut!“. Abia astept sa scriu un articol despre jocul tau. Abia astept sa te vad cum devii tu insuti sursa de inspiratie si motivatie pentru altii.

 

Daca te-am pus pe ganduri, trimite-mi gandurile tale la florin [a] igotopia.ro. Sau lasa-mi, te rog, un comentariu mai jos.

Loading Facebook Comments ...