start     Articole     Despre mine     Contact    

Cum faci un joc de Tetris (primul pas)

Banuiesc ca si tie iti place jocul Tetris si daca urmaresti acest blog de ceva vreme ti-ai pus deja intrebarea cum ai putea sa-l implementezi in simulatorul nostru online. Ai vazut deja implementate acolo jocuri precum Labirint, Snake si Flappy Bird, asa ca un Tetris s-ar potrivi de minune, nu-i asa? 🙂 Iti voi prezenta aici doar primul pas catre aceasta destinatie. Este vorba de pasul de proiectare a jocului, adica acel pas in care iau o foaie de hartie si un pix si ma apuc sa desenez elementele care vor sta in spatele programului.

 

In acest pas desenez in primul rand interfata grafica a jocului si tot aici ies la iveala principalele variabile de care voi avea nevoie, precum si principalele etape de lucru ale programului.

Asa ca am luat pixul, foaia si m-am apucat de lucru. Si… iata ce a iesit:


(Pentru o versiune marita a imaginii, click pe ea.)

Aceasta pagina imi va sta apoi in fata pe tot parcursul implementarii jocului de Tetris. Binenteles ca mai sunt multe detalii de pus la punct, dar “scheletul” esential al programului se gaseste in aceasta “harta” care imi ofera o imagine de ansamblu.

Voi reveni cu continuarea, dar pana atunci poate ca acest prim pas realizat de mine s-ar putea sa te inspire sa te apuci sa-ti programezi propriul joc de Tetris. Ce zici, te bagi? 🙂

 

Alatura-te celor peste 2000 de oameni din armata noastra de creiere cu muschi si vei primi testul care iti va spune daca ai sau nu minte de programator:

(nu trimit spam; te tin la curent cu noutatile)

 

 

Cu drag,

Florin

Loading Facebook Comments ...