start     Articole     Despre mine    

Ce s-a intamplat la concursul BITS 2014

Iti spuneam acum ceva vreme ca organizez la Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din Pitesti un concurs de informatica aplicata pentru elevi. E vorba de BITS (Building Ideas Through informaticS), a carui prima editie s-a desfasurat sambata, 17 mai 2014.

Ce s-a intamplat acolo? Asa cum intuiam, s-au adunat elevi foarte buni si pasionati de a-si folosi mintea pentru a construi lucruri interesante. Iar majoritatea acestor lucruri s-au concretizat sub forma unor jocuri impresionante — jocuri de mobil bazate pe GPS pentru incurajarea miscarii, jocuri 2D construite de la zero in C++ sau jocuri 3D bazate pe Unity. O surpriza frumoasa a constituit-o participarea unei echipe de elevi din clasa a 5-a, care au prezentat un joc foarte simpatic realizat in GameSalad.

Daca e adevarat ca o imagine face cat o mie de cuvinte, iata in continuare un articol de peste 15000 de cuvinte pe care il vei putea citi in sub un minut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premierea a fost partea cea mai dificila, caci toate proiectele i-au impresionat puternic pe cei prezenti.

 

 

 

 

 

 

Toti participantii ar fi meritat premiul I, dar pentru a nu lipsi concursul de adrenalina competitiei s-a incercat o departajare micronica folosind criterii precum claritatea prezentarii si cantitatea de munca necesara pentru realizarea proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ii felicit pe toti si ii astept si la editia de anul viitor.

🙂

Da, si pe tine te astept! De preferat ca participant, dar esti binevenit si doar ca spectator. Te vei molipsi de energia, entuziasmul si pasiunea participantilor.

Cu drag,

Florin

Loading Facebook Comments ...